Pages

27 Kasım 2011 Pazar

Yuvalama, Masal, Meksika Fasulyesi ve Muhallebili Kadayıf Üzerine...

Güzel geçen bir Pazar gününden merhabalar....

Bugün Lise'den arkadaşlarımla toplandık. Bir de minik misafirimiz vardı, Masal'ımız. Lise grubumun ilk bebişi... Çok tatlıdır bizim prensesimiz, 7,5 aylık olmuş, büyümüş, dişleri çıkmış, gülücükler, konuşmalar, sarılmalar.... Maşallah benim prensesime....

Efenim menümüz çoook zengindi bugün. Hayatımda ilk defa yuvalama yedim, herhalde bundan sonra daha da fazla yiyeceğim. Adana mutfağını sevdiğimi bir kez daha anladım böylelikle....

Meksika fasulyesi ile yapılmış süper güzel bir salatamız vardı. İlk fırsatta ben de yapacağım. Maydanoz, taze soğan, meksika fasulyeleri bir güzel harman edilmiş, üzerine de yağ limon ve nar ekşisi sosu gezdirilmiş. Çok lezzetli olmuştu. Bir o kadar da diyetime uygun bir ikramdı... Bu yüzden daha da çok sevdim....

Menüde başka başka şeyler de vardı ama ben rejimde olduğum ve hakkımı tatlıdan bir kaşık yemeye sakladığım için yemedim. Yemediklerimi de anlatmıyım burada değil mi ama... :))
Gelelim günün tatlısına.... Muhallebili Kadayıftı tatlımız.... Daha önce de bir arkadaşımda yemiştim bu tatlıyı ve beğenmemiştim. Tarifini almamıştım bile... Ama bu sefer yediğim çok lezzetli idi, hemen kağıda kaleme sarıldım :) Arkadaşım da portakal ağacının sitesinden almış zaten.

Sizinle de paylaşayım bu lezzetli ve hafif tatlının tarifini....

Malzemeler;
- 300 gr. kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
- 1 su bardağı kırılmış ceviz

Muhallebi Malzemeleri;
- 1 kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 fincan toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (sıvı kremalardan)

Yapılışı: Öncelikle kadayıfı dondurucuya koyuyoruz, 2-3 saat bekletip çıkarıyoruz. Hemencecik kırılıyormuş böyle olunca. Kırıp ufalayıp tencereye koyuyoruz. Yağı ve şekeri ilave edip kavuruyoruz. Hafif pembeleşince kırılmış cevizleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Sonra da ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.

Muhallebinin yapılışı ise şöyle; Krema hariç tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi gibi pişiriyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikser ile karıştırıyoruz.

Sonrasında ise büyükçe bir borcama önce kadayıfın yarısını serpiyoruz. Üzerine muhallebiyi koyuyoruz. Bunun üzerine de kadayıfın geri kalan yarısını seriyoruz. Buzdolabından 1-2 saat beklettikten sonra tatlımız hazırdır.... Afiyetler olsun...

Nil Karaibrahimgil'in Bütün Kızlar Toplandık şarkısı ile haftayı ve de postumu kapatırım efendim....

7 yorum:

birincisin dedi ki...

arkadaşlarla o sofra daha bir lezzet kazanmıştır:)afiyet olsun hepinize..sevgiler:)

Yasmin dedi ki...

evet... lezzete lezzet katan arkadaşlarla birlikte olmak şüphesiz...

Tub@ dedi ki...

Eminim yapınca da çok güzel olur :) tarif çok güzeldi, teşekkürler. bana da beklerim, sevgiler.. :)

www.LensMarket.Com

gülümse dedi ki...

lise arkadaşlıkları çok özel oluyor gerçekten yaa,özledim bak yinee:)

Hamide... dedi ki...

oooohhh süper valla :D

Ahu dedi ki...

Güzel bir gün olmuş belli :))

Yasmin dedi ki...

Çoook güzel bir gündü... Ardından gelen pazartesinin kötülüğü sendromu kadar güzeldi...