Pages

9 Kasım 2011 Çarşamba

Çiğ Şuruplu Revani ve Saç Bakımı Üzerine :)

Bir önceki postumda bahsettiğim ve bayramda görümcemlerin kayınvalideme yaptığı oldukça kolay çiğ şuruplu revani tarifini sizlerle paylaşmak istedim bugün.


ÇİĞ ŞURUPLU REVANİ TARİFİ

- 4 yumurta (bence 4 yumurta çok, 3 adet yeter, kendim yaptığımda 3 yumurta ile deneyeceğim. İlla bir tarifi değiştireceğim, kendime göre revize edeceğim:) )
- 3 çay bardağı un
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 2'şer paket kabartma tozu ve vanilya

Şerbeti için 3,5 bardak şeker, 3,5 bardak su karıştırılacak, kaynatılmayacak.

4 yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar mikser ile karıştırılır. Ardından, un, irmik, yoğurt, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir, karıştırılır. Hazırlanan karışım yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıktığı gibi üzerine su ve şekerle hazırlanan kaynatılmamış şerbetş dökülür. Kek şerbetini iyice çektikten sonra dilimlenir ve servis yapılır. İstenirse servis yapılırken üzerine hindistan cevizi serpilebilir... Afiyetler olsun....



Bir de biraz daha ilgilenmez isem döküle döküle kel kalacağımı uzun bir süre sonra idrak ettiğim için en sonunda dün bir araştırma yapmıştım. Ayrıca saçlarım çok da cansız sevimsiz görünmeye başlamıştı... İzlediğim birkaç blogda da aynı dertten muzdarip olan arkadaşlarımın tavsiye ettiği ürünleri inceledim ve içlerinde bir ürün aklıma yattı. Hem daha önce de benzer bir ürün kullanmış ve olumlu bir sonuç almıştım.  Ürün Rozita Saç Bakım Yağı. İçinde bir çok yağ ve bitkisel öz var. Sprey bir ürün. Oraya buraya sıçratmadan direk saça uygulanabiliyor, 1 saat kadar bekletilip yıkanıyor. Şu anda bu postu yazıp bitirdikten sonra saçlarımı yıkamaya gideceğim. :))

Umarım ürünün faydasını görürürüm yine. Hem saçlarım daha az dökülsün hem de daha sağlıklı olsun ve de parlak parlak olsun istiyorum. Elektriklenmesin de... Sizin tavsiye edeceğiniz saç bakım ürünleri var mıdır? Kullanıp da memnun kaldığınız ürünler hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Ben de saç bakım yağının saçlarıma olan etkisini (inşallah olumlu etkisini) sizlerle paylaşıyor olacağım.

4 yorum:

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Güzel bir ürüne benziyor. Sprey oluşu büyük avantaj. Yoksa o badem yağları, zeytinyağları... aman aman zor onlarla uğraşması :)

sevda s. dedi ki...

Merhaba
Uçları kupkuru, çatır çatır, düğüm düğüm olmuş, dalgalı olan ama kuruluktan dalgalı değil de yoluk yoluk olan elektrik çarpmış misali saçlarıma ben de Rozita kullanıyorum. Daha yarısına bile gelmeden sonuçlarını alıyorum, çok memnunum. Uçları düzeldi, kuruluk gitti, dalgası da kendine geldi. Umarım senin de işine yarar :)

gülümse dedi ki...

ben de saçlarımdan çok muzdaribim yaaa.kullandığım ürünleri de beğenmedim hiç.sürekli değiştiriyorum.ama inat ettim bi gün bana yarayacak ürünleri bulacam:)))

Yasmin dedi ki...

Daha ilk kullanımdan itibaren bile etkisini hissediyorum. Psikolojik olarak mı bilemiyorum. :)) Ama iş yerindekiler bile bugün saçların ayrı bir güzel dediler... Hem de hiç bir işlem yapmamıştım. Ne köpük, ne fön ne de maşa... hiç birşey... :)) Umarım kullandıkça daha da çok faydasını görürüm.
Sevda s. sanırım senin blogunda tanıştım Rozita Yağ ile... Teşekkür ederim...