Pages

13 Ekim 2011 Perşembe

Lamore'nin Gelin Ojeleri

11 yıllık arkadaşım "lamore del calcio" geçen gün beni yazısında tanıtmış, ne güzel de yazmış.... Ona kınası için hazırladığım kırmızı ojelerin resmini de koymuş. Keyifle hazırlamıştım bu güzel mi güzel gelin ojelerini. Evlenen kişi yakın mı yakın arkadaş olunca onun için yapılan şeylerden apayrı bir tat alınıyormuş meğer....

Gelin Ojelerin daha yakın bir resmine aşağıdan bakabilirsiniz. Lamore'nin yazısı için de buraya bir TIK 'lamanız yeterli. Yapımı ile ilgili detayları anlatayım biraz sizlere.... :)


Lamore bana resim gönderip böyle böyle birşey var, nasıl yaparız der demez soluğu annemde aldım. Annemin meşhur dikiş sandığını karıştıra karıştıra 2-3 ayrı model oluşturup Lamore'ye ve diğer yakın arkadaşlarımıza gösterdim. En uygun olanını seçtikten sonra iş oje ve fisto-kurdela alımına geldi.

Ojeleri bize yakın bir dükkanla anlaştım ve tanesi 1 tl'ye aldım. (evet evet yanlış duymadınız flormar ojeyi 1,5 değil 1 tl'ye aldım) Tabi istediğim miktarda kırmızı ve tonları olmadığı için önden sipariş verdim dükkana. Tuhafiyeciden de Lamore'nin istediği gibi kenarları sarı renkte fisto, krem rengi ince kurdela ve  ince çiçekli fisto aldım. Sarı renk Lamore'nin evlilik ile ilgili tüm detaylarında vardı zaten.

Önce ince çiçekli fistonun çiçeklerini kestim, sonra krem rengi kurdelayı fiyonk şeklinde diktim ortasına da ince fistodan kestiğim çiçekleri kondurdum. Bunları bir kenarda beklettim.

Sonra da kenarı sarı renkli fistoyu uygun renkte kestim. Bu fistonun bir kenarı lastikli olduğu için ojenin boyun kısmına sarmam çok kolay oldu. Uçlarını da arka kısmından silikon ile yapıştırdım.

En son olarak da hazırladığım çiçekli fiyonkları ojelerin ön kısmına yine silikon ile yapıştırdım.

Sonuç: Benim gördüğüm tek şey mutluluk... Ki bu mutluluğu kelimelerle ifade etmek imkansız.... O zaman resimler anlatsın.....


Lamore'ciğim o gülümsemen hiç solmasıni mutluluğun daim olsun canım arkadaşım. Sen bunu çoook hakediyorsun....

5 yorum:

gülümse dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ben de kendi kınamda böyle bişey yapmayı planlıodum hoş bir örnek oldu bana:))

lamore del calcio dedi ki...

seni yerim kız :)

tubitos dedi ki...

çok güzel olmuş eline sağlık :)

pempe gönlüm sende dedi ki...

çok güzel olmuş gerçekten bu fikir benimde aklımda:))

Handmade By Aylin dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık:)