Pages

28 Ekim 2011 Cuma

Hamarat Yasmin Mutfakta...

Başlığa hamarat Yasmin yazdım yazmasına ama bugün yaptığım herşey extra extra kolay. Hamaratlıkla ilgisi yok pek aslında :)


Efenim eve 1'de gelip oraya mı gitsek buraya mı gitsek diye düşünüp düşünüp durduk Ersin'le. Sonrasında hiç bir yere gitmeyip evde dinlenmeye karar verdik. Cumartesi ve Pazar yoğun geçecek ne de olsa....

Evde olmayı fırsat bilip biraz dinlendikten sonra kendimi mutfağa attım. Ne zamandır bloglarda okuyup da denemek istediğim "Krem Şantili Kurabiye"yi yaptım. Sonra içerden Ersin'in sesi geldi "Acaba domatesli çubuk makarna mı yesek? Hani geçen gün aldığımız yassı spagettiden mi yapsak?" Hemen makarna suyu konuldu. Hamaratım ya makarnamız pişerken bir yandan da Dr. Oetker'in Tavukgöğsü karıştırıldı ve kaplara koyulup dolaba kaldırıldı.

Kremşantili kurabiye tarifini "Hünerli Bayanlar"ın blogundan aldım. Buraya TIK layabilirsiniz. Ben evde kepekli un olduğu için kepekli un kullandım, o yüzden de 3 bardak değil de 2 bardak kepekli un tam geldi. Bu arada kurabiye gerçekten çok kolay ve çok lezzetli. aynı un kurabiyesine benziyor. Ersin de bayıla bayıla yedi, yanına da çay demledik.... İşte kurabiyelerimin resmi;






Yassı spagetti de son zamanlarda favorilerimizden. Ersin sadece çubuk makarnayı sevdiği için bizim eve fiyonk,burgu ya da düdük makarna gibi çeşitler girmez. Ama 2-3 ay önce Filiz marka makarnanın yassı spagettisini keşfettim. Uzun erişte gibi, hoşumuza gitti.





Şu anda da sahlepli kek pişiyor fırında... Yarın annemlere kahvaltıya gideceğiz. Geçen gün de yapmıştım çok beğenmişlerdi ama ancak 1 dilim yiyebilmişlerdi (geri kalanını işyerine götürmüştüm) şimdi tüm keki onlara götüreceğim. Sahlepli kek tarifini Sarı Mutfak'tan aldım, süper bir tarif. Siz de yapıp bu eşsiz lezzeti tatmak için buraya bir TIK! Tek farkı benim yine kepekli un kullanmam.



Bu da kendi çapımda tavukgöğsü üzerine tarçın ile E yazma çalışmam :)) Olmamış değilmi? İlk niyetim bu değildi sonradan dönme E oldu da o yüzden :))



Dediğim gibi böylesi hamarat bir gün geçirdim :) aman nazar değmesin... Genelde hamaratımdır ama bazen tembellik ağır basıyor... :))

6 yorum:

gülümse dedi ki...

maşallah diyorum tatlım ya

Unknown dedi ki...

İştahımı kabarttı bu resimlerrrrrr :):):) Ellerine sağlık canımmmm :):)

www.ayseguldonmez.blogspot.com
www.gozdeayse.blogspot.com
www.bloglovin.com/blog/1936765/ayseguls-daily-fashion-tips

ESRA dedi ki...

tavuk göğüsünde fena gözüm kaldı:) gece gece iyi olmadı bunları görmek;)
http://editorist1783.blogspot.com/

Yasmin dedi ki...

:) Teşekkürler....

lamore del calcio dedi ki...

yasemin sana yine şok içinde bakıyorum, allam ben bu kadar şeyi toplasan 1 ayda yapmam yaa :)
niye şaşırıyorum ki, benim kınaya da bir gecede iki tepsi börek ve bir tepsi kek hazırlamıştın, hatta kurabiye de vardı sanırsam, allam azcık mı bulaşmaz ya, 10 seneyi aşkıdır dibindeyim :(

Yasmin dedi ki...

Canım benim...
Yaparsın sende kolay kolay şeyler... Benim içimden geliyor bide..
Ahhh ahhh yanlış meslekler peşindeyim ya neyse...