Pages

5 Aralık 2011 Pazartesi

Yaptım Yaptım Aşure Yaptım...

Tabiki de Dr. Oetker'den.... :)

Bugün iş yerinde tatlı niyetine öğle yemeğinde aşure çıkar diye bekledim bekledim durdum. Yok çıkmadı. Ama bugün aşure günü değil mi? Evet aşure günü, e insan yapar öğleye çalışan insanlara yetiştirir değil mi? Bunun yapanı var, yapamayanı var. Komşusu getireni var getirmeyeni var.

Neyse ben de iş dönüşü girdim markete aldım bir aşure karışımı. Daha önceki aşure aylarında da denemiştim Dr Oetker'i o yüzden hiç düşünmeden aldım.


Bu arada yapmadan yine de bir saat bekledim, belki yapan bir komşu vardır, getirir falan diye. Yani onlara da bir şans tanıdım. :) Ama ne gelen ne giden. Annemlerin apartmanında bolca ev hanımı olduğu için mutlaka aşure gününde aşure gelirdi bize. (Hatta telefonlaştık, tam benimle konuşurken kapı çaldı, aşure geldi o kadar yani....) Sanırım bizim apartmanda çalışan sayısı fazla demekki. Kesinlikle tenkit etmiyorum. Ev hanımı da olsan çalışan da olsan canın yapmak istemiyor, içinden gelmiyorsa yapmazsın, yapma zaten...

Neyse gelelim bizim aşureye. Söylemesi ayıptır, telefonu aldım elime, annemi, anneannemi, teyzemi, kuzenimi aradım. Hepsi ile konuşurken aşure pişti bile. Toplam 30-35 dakikada hazır oluyor. 21:30 itibari ile de birer kasesi Ersin ile benim midemde idi....

Efenim bugün aşure günü diye illaki aşure yiyesim geldi, yaptım oldu diyorum. Tadı falan herşeyi yerindedir. Tavsiye ederim.

Depresyonum, sıkıntım hala devam etmekte bu arada... Neşeli bir post oldu diye kanmayın bana....

Bir de Ololi'nin çekilişini duyurmak isterim size... Çok şeker mi şeker hediyeleri var. Buraya bakmanızı tavsiye ederim.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

ohh afiyet olsun..ama adreste gelsin buarada :)

Ahu Türkyaşar dedi ki...

:)) Eline sağlık. Yapmışsın işte sonuçta.

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Bu arada moralinin neden yerinde olmadığını bilmiyorum. İnşallah düzelir her neyse.

anne eli gibi dedi ki...

afiyet,şeker olsun,ben yapmıştım bugün bilsem gönderirdim,ama bilemedim işte:)
bir kere nereden elime geçtiyse bende denemiştim ,ama ne denemek içine katmadığıö malzeme kalmamıştı,ama güzel olmuştu:)
ellerine sağlık,belki yarın kapı çalar..

Yasmin dedi ki...

Gülincim, adresimi maille gönderdim. Zaten sen mail atmışsın bana, ben de üzerine cevap attım! Bir sorun yok değil mi?

Yasmin dedi ki...

Gelin beraber yiyelim birlikte afiyet olsun.... :)

lamore del calcio dedi ki...

bu Dr oetker inkini ben de Emrteye yaptım, aşure aşure diye tutturmuştu. sonra geçen markette baktım yine alıyor, demek ki beğenmiş, bizimkinin damak tadı normalde beğenmez her şeyi, demek ki hazır yapabilriz :)

Nedret dedi ki...

Bizde de işler kesat. Komşuları tembelliklerinden dolayı kınıyorum:)) Hasan Usta aşuresi ile idare ediyoruz. Selâmı kessem mi bu komşularla diye düşünüyorum:)))

Rengarenk Daphne dedi ki...

eline sağlık çok pratikmiş ayrıca ben seni mimledim:)