Pages

24 Ocak 2012 Salı

KÜEY Gözü, KÜEYlemek, KÜEY'ce Kalmak

Mesaiden selamlar....

İşimin Türkçe okunuşu KÜEY :) Kalite Güvence yani... Aslında hata bulan, buldu mu affetmeyen, ince detaylara takılan, ama işin düzgün, doğru, layıkıyla yapılmasını sağlayan bölüm. Üretim ya da işlem yapılan bir firmada olmazsa olmaz bölümlerden biri.... Hatta KÜEY'in olması için illa üretim olması bile lazım değil. Neyse ince konulara girmeyelim efenim....



Meslek hastalalıkları vardır hani.... Öğretmenlerin bacakları varis olur, IT'cilerin gözleri bozulur falan. Bizim meslekte de meslek hastalığı, hata aramak, işleri prosürlere uygun yapma alışkanlığını aramak, bir aleti hatta arabayı bile kullanırken bir kullanım kılavuzu aramak gibi gibi hastalıklar. Şirkette de namımız salındığından Ürün Güvenliği Müdürümüz tarafından KÜEYlemek gibi bir fiil ve KÜEY Gözü gibi yeni sözcük gruplari hayatımıza dahil oldu.

Biri bir hata yapmaya görün, "bizim KÜEY seni bir KÜEYlerki şaşar kalırsın" lar.... Efenim bir dokümanda kimsenin görmediği bir uygunsuzluğun ya da ikilemin tespiti için "Seni KÜEY Gözüne yönlendiriyorum"lar falan.... :)

Şaka bir yana seviyorum ben böyle olmayı! Sıkıcı değil kesinlikle...  Ama işin komik tarafı şu ki araba kullanırken bir sarı ünlem işareti yanıyorsa gösterge kısmında, hemen torpidoda bulunan kullanma kılavuzunu açıp bu alarmın ne ile ilgili olduğunu arıyor gözlerim.... :)) Ya da kahve makinesini kullanırken şeffaf A4 kağıda kullanım talimatını koysam mı acaba düşünmüyor değilim zaman zaman.... :))


KÜEY'ce kalınız.... :))

5 yorum:

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Çok zor bir işe benziyor. İyi mesailer :)

Kuzununannesi dedi ki...

hımmmm kolay gelsın kocamannn

Yasmin dedi ki...

Teşekkürler hanımlar....
@ Ahu; Her işin zorluğu var...

Nedret dedi ki...

Tam benlik işmiş:)) Kusur bulmakta, kulp takmakta üstüme yoktur. Ben kusursuz muyum? Değilim tabii. Ama kendime kusur bulmak herkes gibi benim de işime gelmez:)))

Unknown dedi ki...

yasminnnnnnnn
benim torunumun adida yasmin
amerikada yasiyor
babasi fasli
cok ama cok tatli
daha 5 yasinda
senle paylasmak istedim
sevgiler sana