Pages

31 Ocak 2012 Salı

Kekkkk Neden Güzel Olmadın ki Sen????

Uzun zaman sonra yaptığım kek olmadı bugün....

Yardım rica ediyorum...

Aslında her zaman yaptığım kek tarifi ile yaptım, tek farkı hafta sonu İKEA'da kağıt kalıpları görünce benim de çoook önceden ilk İKEA'ya gittiğimde almış olduğum kek kağıtlarının gelmesi ve keki onların içinde pişirmem. Bugün de eve 1 saat kadar erken gelince o kağıtlarla kek yapayım, yanına da sahlep, yeşil çay, ıhlamur gibisinden sıcacık içeceklerle şenlendireyim evimizi dedim.

Dedim demesine ama kekim çok iyi olmadı, aslında tadı iyi ama görselliği kötü.... Böyle kekler o kağıtların içinde tombiş tombiş olmadı bi kere... yayım yayım yayıldı. Sonra kekin üst kısmı biraz fazla tıkır tıkır oldu, sert oldu baya.... Uzun zamandan beri ilk defa yaptığım keki beğenmedim yahuuu... :))

Bu kağıtta yapılan keklerin başka bir sırrı mı vardır? Ben böle cupcake gibi olsun, kabar kabar kabarsın, pofuduk pofuduk olsun istiyorummm.... Bana bi yardım edin, önerilerinizi alayım. Yoksa İKEA'dan aldığım ve sadece 15-20 adedini kullandığım 150 adet civarındaki kağıt kalıplar kullanılmadan kalacaklar... (Neden bu kadar çok almışım anlamadım ki....) :))

Kağıtlarım da şunlar, biliyorsunuzdur mutlaka... Kesin bunların bir ismi vardır ve ben bilmiyorumdur... :))

Bu keklerimizi öyle ya da böyle bitirince tencere kekini deneyeceğim.... Bakalım o maceram nasıl sonuçlanacak... :)))

9 yorum:

birincisin dedi ki...

KEK ÇOK SIVI OLMUŞ OLABİLİR YAYILMASI BUNDAN OLABİLİR.ÜSTLERİNİN SERTLİĞİ FIRINDA ÇOK KALMIŞ OLABİLİR Mİ?ÖLÇÜLERİ TEKRAR DENEYİN KOLAY GELSİN..SEVGİLER:)

anne eli gibi dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun canım:)
benim sana birkaç tavsiyem olacak,umarım işine yarar.
1.sadece bu kağıtların içine kek hamurunu döküp pişirmeyeceksin,alimünyum folyo muffin kalıpları var veya silikon olanları hatta teflon olanları bile var onların içine kağıdı yerleştirip pişirmen lazım.

2.fırının kapağını mümkün olduğunca açma.birde fırının derecesi çok yüksek olmasın..

o zaman sonuş daha iyi olacaktır.umarım işine yarar canım,iyi geceler..

Yasmin dedi ki...

Teşekkür ederim...

Kek yaparken fırının kapağını ilk 30 dk hiç açmam sonrasında da 1 kere en fazla 2 kere açar alırım kekimi...

muffin kalıpları da almak lazım yani, görmüştüm haftasonu İKEA'da...

durme durme dedi ki...

KIVAM SORUNU YAŞAMIŞ OLABİLİRSİN. BİR DE BEN KEK YAPARKEN TÜM MALZEMELERİMİN ODA SICAKLIĞINDA OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUM. sEVGİLERLE....

fuly dedi ki...

yasmincim kağıtları fincanalra koyup içine kek hamurunu döküp o şekilde tenceer keki yapabilirsin :) bu sayede kekin yumuşacık olur "buharlı ortamda pişiyor" kabarırlar ve üstelik fincandan çıkarması zevkli olur şeklide pek bi sevimli olur :))
yemeye çağırırsın artık buncat ariften sonra :p kar kış var çayla nım nım :)

Yasmin dedi ki...

Fuly'cim eneyeceğim tencere kekini... Önce kağıtsız deneyeyim, sonra kağıtlı denerim. :))
Ayrıca tabiki de çağırırım çaya... Ama Dukan Amca'ya ayıp olmasın... Şaka şaka.. Buyrun gelin evceğizime...

Maya dedi ki...

Ben de Anne Eli'ne katılıyorum, senin gibi bir sorun da ben yaşamıştım, ama o tavsiyeyi uygulayınca daha iyi bir sonuç alınıyor Yasmin'im, sıkma canını :) ellerine sağlık :) sevgiler :)

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

ay ben hiç anlamam kalıplı muffin kekten, sayende ben de öğrenmiştim :D

Kuzununannesi dedi ki...

yasmıncım bu kagıtlarda kek degılde muffın olabılır kek kalıpları folyadan olanlarda olsa daha ıyı olur cunku bunda kek yayılır:(( nacızane onerıdır.. ps: aynı hatayı yapmıs bırı olarak deneyımlerdımden yazıyorum canım